Infrax

Infrax

Infrax is verantwoordelijk voor de infrastructuur van elektriciteit, aardgas, riolering en kabel-tv in Limburg en delen van België. Als multi-utility servicebedrijf draagt Infrax zorg voor veel netwerkobjecten en -connecties in hun werkgebied.

Omdat het bedrijf besloot hun Materiaalmanagement Supply Chain Processen uit te besteden, moest er communicatie opgezet worden met de nieuwe logistieke dienstverlener. Tegelijkertijd wilde Infrax hun grote voorraden verminderen vanuit kostenoverwegingen en de klanttevredenheid verhogen door de levertijd te verkorten.

Om deze doelen te realiseren heeft onze Senior EAM-expert SAP geïmplementeerd bij Infrax en de logistieke dienstverlener. Communicatie met de logistieke dienstverlener is gerealiseerd met een gedecentraliseerd warehouse scenario. Dat scenario maakt gebruik van IDOCS als communication container en XML als middleware translator. Daarnaast implementeerde PeachGroup een materiaalplanningproces voor alle relevante werkorders in het ERP van Infrax. Dit proces bestaat uit:

  • Verwerking en levertijd verkooporders;
  • Verwerking en levertijd van de logistieke dienstverlener, en;
  • Verwerking en levertijd interne technicus / externe aannemer.

Dankzij het nieuwe logistieke supply chain concept en de implementatie van de planningcomponent in het ERP, realiseerde Infrax een centrale opslag en soepele materiaalmanagement supply chain. Daardoor konden ze lagere voorraden en een kortere levertijd hanteren, wat leidde tot lagere kosten en hogere klanttevredenheid.

Overige cases
download

Download de Whitepaper 'Enterprise Asset Management in action at Infrax'

Download Whitepaper